Zaslal: so duben 07, 2007 11:39 pm Předmět: Zažil jsem (a částečně zažívám) svoje...
Docela se zájmem jsem si přečetl předchozí příspěvky a rád bych se podělil o svoji životní zkušenost: asi v 15 jsem dostal poměrně svobodný přístup na internet (ve vlastním pokoji) no a co nevidět jsem si začal prohlížet a stahovat různé "materiály". Nemohu říci, že bych masturboval zase až moc příliš často, ale tak 3-4 týdně ano...asi až po pěti letech jsem shledal, že se mnou není neco v pořádku, že se opravdu stahuji velice do sebe,že mě nic nebaví, nemám holku,žádné zajímy...ale pokud delší dobu neonanuji, tak se to zase vrací do "normálních" kolejí. Přesně v tomhle bodě jsem si řekl "AHA" a pochopil, jak mě to ničí a stahuje do sebe. Rozhodl jsem se proto přestat. Ale POZOR, vůbec to pro mě nebylo snadné! Mnoho nocí jsem nemohl pořádně usnout, protože mi myšlenka "si ho vyhonit" stále ležela na mysli.....
Zvládnul jsem to omoezit, mám přítelkyni,dal jsem se na strašně moc věcí(až to někdy nezvládám, některé koníčky budu muset asi omezit.. teď to dělám zhruba 2x měsíčně, ale nevím, jestli to omoezit úplně...
Onanie je špatná, pokud jí člověk podlehne a pokud ztratí sebeovládání. V malé míře asi ničivá nebude, ale domnívám se, že nejlepší je se na ní vybodnout úplně..Ale, nevím.
Tak moje životní zkušenost.
Zaslal: ne únor 03, 2008 8:49 pm Předmět: To je snad sen
Teda chlapi, vy se mi snad jenom zdáte. Jak už tady někdo psal přede mnou, kde berete to své přesvědčení mluvit někomu do jeho soukromí. Co je Vám po tom, zda někdo masturbuje či ne. Masturbace je úplně normální projev lidské sexuality. Masturbuje každej normální chlap i žena. Na druhou stranu respektuji každého z Vás. Pokud jste se rozhodli, že svůj život o uto praktiku ochudíte, je to Vaše věc. Ale pokud se Vás někdo s čistým umýslem zeptá, zda může či nemůže masturbovat, nechte si ty svoje omezené rady pro sebe a nekažte život dalšímu.
Milan
Zaslal: ne duben 06, 2008 8:13 pm Předmět: Každý děláme to, co se nám líbí.
Nevidím v tom vůbec žádný problém, každý děláme to, co se nám líbí. Lékaři říkají, (dr. Radim Uzel), že je to naprosto normální a zdravé. Je zcela běžné, že onanují i lidé, kteří mají partnerku (partnera).
A rozhodně bych to toho netahal faráře, Vždyť se jedná o naši osobní, zcela soukromou záležitost, se kterou se nemusíme nikomu svěřovat. Do toho přeci nikomu nic není. Nikomu, tedy ani farářovi.
Ale daleko lepší, než si to dělat sám, je dělat to s přítelkyní, pak se uspokojíte oba navzájem.
A proč bychom do toho měli tahat nějakého "faráře"? Zcela bohatě si člověk vystačí s Písmem. Co říká Boží slovo na téma onanie?
Matouš 5,28
Já však vám pravím, že každý, kdo hledí na ženu chtivě, již s ní zcizoložil ve svém srdci.
Věříme-li v Boha a přiznáváme, že je tu hřích, to zlé, co nás odděluje od Boha, tak víme, že mezi to patří i chtivý a toužebný pohled po ženě. Co jiného než sexuální fantazie je hříchem? A je-li to i jen fantazie, tak jak to bude s masturbací?
1. Korintským 6,19
Či snad nevíte, že vaše tělo je chrámem Ducha svatého, který ve vás přebývá a jejž máte od Boha? Nepatříte sami sobě!
Naše tělo nepatří nám, ale Bohu, je nám svěřeno, ale pod Boží autoritou. Není tu pro nás a naše svévolné hřešení a uspokojování tužeb našeho hříšného srdce.
1. Korintským 1,19
Je psáno: 'Zahubím moudrost moudrých a rozumnost rozumných zavrhnu.' Kde jsou učenci, kde znalci, kde řečníci tohoto věku? Neučinil Bůh moudrost světa bláznovstvím? Protože svět svou moudrostí nepoznal Boha v jeho moudrém díle, zalíbilo se Bohu spasit ty, kdo věří, bláznovskou zvěstí.
Doktoři mohou posuzovat fyzickou stránku věci. Ale doktoři tu nejsou od toho, aby určovali, co je správné a co není správné. A jejich modrost je jen pomíjivá. Boží moudrost je věčná a může nás osvobodit z hříchů.
A ten hlas, co k tobě promlouvá, ti říká, že máš masturbovat a že sex před svatbou je Bohu libý čin?; ) Jistěže k nám Bůh promlouvá a díky Bibli můžeme poznat, co je opravdu od Boha. Když odmítneš Bibli jako měřítko, tak čím pak budeš posuzovat, co je od Boha a co je před Bohem spravedlivé? Naše svědomí? Jsou lidé, kteří nelitují ani vražd. Nějaká vnuknutí? Ne všechno je jen od Boha. Náš intelekt či moudrost? Je víra v Boha intelektuální záležitostí? Vždyť naše poznání se mění a je omezené, kdežto Bůh je neomezený a neměnný.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.